Skateboardster Candy Jacobs mist Olympische Spelen door positieve test: 'Ik ben er kapot van'
i

Getty Images

Skateboardster Candy Jacobs mist Olympische Spelen door positieve test: 'Ik ben er kapot van'

Martijn Baars • 09:15, 21-07-2021 / Laatste Update: 23:53, 04-01-2024

Voor skateboarder Candy Jacobs zijn de Olympische Spelen al voorbij voor ze zijn begonnen. Ze werd positief getest op Covid-19 en is 10 dagen in quarantaine gegaan. Jacobs is volgens de regels uit de competitie genomen. 

Binnen de geldende protocollen van TeamNL is geanticipeerd op het mogelijke gevaar van close contacts. De skateboard ploeg heeft zich aan alle regels gehouden en kan dus gewoon verder in Tokyo. De medische staf staat in nauw contact met Candy. "Ik ben er kapot van,” laat Candy Jacobs weten. "We waren klaar voor de Spelen en ik voel me fit en nu houdt het op. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Ik wens mijn team alle kracht en succes nog in Tokio."

Lees ook: dit is het programma van alle Nederlanders tijdens de Spelen

'We gaan haar natuurlijk helpen'

"Het is voor Candy natuurlijk een enorme deceptie,” aldus Chef de Mission Pieter van den Hoogenband. "Zij en wij doen er alles aan om de regels te respecteren en te handhaven en we proberen ieder risico uit te sluiten. De rest van de ploeg kan gelukkig wel door met de Spelen. We gaan haar natuurlijk helpen in haar quarantaine."

Dinsdag werd ook polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar positief getest.