Tirade Sarina Wiegman heeft zin gehad: Leeuwinnen krijgen meer bewegingsvrijheid

Trevor Wagener • 10:38, 22-07-2021 / Laatste Update: 22:18, 08-01-2024

De boze teksten van Sarina Wiegman over de bewegingsvrijheid van de Leeuwinnen in hun hotel heeft zin gehad! De speelsters hebben meer vrijheid gekregen om te bewegen. Dit meldde de KNVB.

"Dit kan zo niet langer", riep Wiegman boos na de 10-3 zege op Zambia. "We leven in een hotel waarin we achterin zijn weggezet. We mogen niet naar buiten of naar openbare ruimtes en gaan via personeelsingangen naar binnen. Het is net een gevangenis, maar mijn meiden moeten echt even naar buiten."

Er vond een gesprek plaats met het hotel en de organisatie van de Olympische Spelen. "we vonden niet alleen begrip maar ook gehoor voor de omstandigheden", liet de KNVB weten. "Het is dan ook gelukt om het leven in een bubbel wat te normaliseren."

Gehoor gegeven

Wat is er nu veranderd? De speelsters hoeven niet meer via vage ingangen het hotel binnen en ook mogen zij van de lobby gebruik maken. Er is een eet- en besprekingsruimte via normale paden ingericht, net als een speciaal voor de Leeuwinnen gereserveerd plekje in de tuin. Ook mogen zij een nabijgelegen park in, op voorwaarde dat er geen andere bezoekers zijn.

Daarbij is er minder security op de verdiepingen aanwezig. De ploeg speelt op 24 juli de 2e groepswedstrijd tegen Brazilië.