Sarina Wiegman woedend over levensstijl in hotel: ‘Dat kan gewoon niet’

21 juli 2021

Getty Images

Sarina Wiegman is een tevreden mens, zou je denken, na de 10-3 overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Zambia. Toch is dat niet helemaal zo. De Nederlandse bondscoach was na afloop niet te spreken over één ding in het speciaal: de levensstijl van haar ploeg in het hotel in Japan.


"We mogen niet in de openbare ruimtes, gaan door de personeelsingangen naar binnen, ergens in een souterrain. We mogen niet naar buiten, het is net een gevangenis", bromde de bondscoach tegenover het Algemeen Dagblad.

Opgesloten
"Dit kan zo niet langer door, mijn meiden moeten echt even naar buiten. We zijn hier 2 weken, weten dat we hartstikke voorzichtig moeten zijn. En natuurlijk houden we ons daaraan. Maar je kan niet zomaar mensen opsluiten voor twee weken. Dat kan gewoon niet", sprak Wiegman.

Ze hoopt dat het internationaal olympisch comité (IOC) was versoepelingen aanbrengt. "Dadelijk gaan we deuren open breken. We willen niet besmet worden, gaan niet lopen shoppen ofzo.. Maar er is een geweldig mooie tuin in het hotel waar we zitten. Daar kan je gewoon naar buiten, daar is geen kip. Maar ook dat mag niet. En daar zie ik het doel niet meer zo van. De organisatie moet er gewoon wat aan doen."

Bekijk hier de hoogtepunten van de 10-3 overwinning op Zambia