TV-gids: hier kijk je naar de Nederlanders bij het skiën, schaatsen en shorttrack
i

ANP

TV-gids: hier kijk je naar de Nederlanders bij het skiën, schaatsen en shorttrack

Eimert Pruis • 01:16, 07-02-2022 / Laatste Update: 05:24, 12-12-2023

De 3e dag van de Olympische Winterspelen in Beijing is aangebroken en TeamNL staat op 2 medailles. Goud voor schaatsster Irene Schouten (3.000 meter) en zilver voor schaatser Patrick Roest (5.000 meter). Dikke kans dat er deze maandag wat plakken bijkomen dus zet je tv maar snel aan.

Lees ook: Dit is het olympische dagprogramma met 1e Nederlandse skiester en dikke kans op ijsmedailles

We hebben vandaag de eerste Nederlandse alpineskiester op de Spelen sinds 70 jaar, de beste Nederlandse olympiër aller tijden en een shorttrackkoningin op zoek naar eerherstel. Wat een dag. Je volgt natuurlijk alles bij Sportnieuws.nl. Wij verwelkomen je met open armen met nieuws, originele verhalen, beelden en meer. Als je op televisie of digitaal naar de Spelen wil kijken dan moet je zijn bij de NOS, Eurosport of Discovery+.

Lees ook: TV-gids: hier, hier en hier kijk je naar de Olympische Winterspelen Beijing

Waar kan ik de Nederlanders zien op de 3e dag van de Olympische Winterspelen?

Alpineskiën

We beginnen de 3e Nederlandse olympische dag in de sneeuw met Adriana Jelínková. Zij wordt de eerste Nederlandse skiester op de Spelen na 70 jaar. Wat een prestatie voor de Nederlandse met een Tsjechische moeder. Toch wil ze meer en wie weet wat er allemaal voor haar in zit op de reuzenslalom. Vanaf 2.30 uur skiën de vrouwen naar beneden op de reuzenslalom en Jelínková start als 32e voor de 1e run. De 2e run is vanaf 7.30 uur.

Lees ook: Jelínková wilde eigenlijk voor Oostenrijk skiën: 'Ik ben nu trotse Nederlander, maar vind schaatsen niets aan'

De NOS start vroeg op en zendt het alpineskiën waarachtig uit. NOS Peking Live is er vanaf 2.25 uur. Ook op Eurosport 1 en de Eurosportplayer kan je terecht om een glimp op te vangen van onze Jelínkova. Tot slot zit je bij betaalplatform Discovery+ gebakken. Daar zie je echt, maar dan ook echt alles.

Schaatsen

De 1.500 meter voor vrouwen staat op het schaatsprogramma. De beste Nederlandse olympiër aller tijden Ireen Wüst gaat voor goud. Ook Antoinette de Jong en Marijke Groenewoud hopen op een medaille. Het schaatsen begint om 9.30 uur en is natuurlijk te volgen op schaatsgek NPO 1. De NOS zendt het ook uit via de app en via een livestream online. Daarnaast kan je het schaatsen ook volgen via de Eurosportplayer of Discovery+.

Shorttrack

De 500 meter voor vrouwen en de 1.000 meter voor mannen. Dat is het programma bij het shorttrack. Vanaf 12.30 uur barst het shorttrackgeweld los. Blijft Suzanne Schulting deze keer wel staan. Bij de mixed relay zondag kwam ze op haar bibs terecht, weg medaillekans voor het hele team. De shorttrackkoningin is dus op zoek naar eerherstel en wat is dan lekkerder dan de 500 meter. Schulting won zo'n beetje alles wat er te winnen viel dit seizoen en gaat niet voor 1, ook niet voor 2, maar stiekem voor 3 gouden plakken. Maandag moet het beginnen.

Naast Schulting komt ook Selma Poutsma en Xandra Velzeboer in actie. En bij de mannen op de 1.000 meter hebben we Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat. Wat kunnen zij in de schaduw van Schulting? Je checkt het allemaal bij de NOS (via elk middel denkbaar), de Eurosportplayer en Discovery+.

Grote kans dat de medaillespiegel flink is veranderd na deze dag. Wie weet staat Nederland wel bovenaan. Check hier dus nog snel even de medaillespiegel.

Lees ook: Dit is het programma van ALLE Nederlanders bij de Olympische Winterspelen in Beijing

Ireen Wüst weet ook waar je het beste de Olympische Spelen kan volgen: op Sportnieuws.nl