Viermansbob mikte op top 12, wordt 26e bij Winterspelen
i

AD

Viermansbob mikte op top 12, wordt 26e bij Winterspelen

Marcel Roes • 10:13, 20-02-2022 / Laatste Update: 08:58, 07-01-2024

Ivo de Bruin haalde op de Spelen met een 26e plaats in de viermansbob bij lange na niet de doelstelling die hij zelf had. Tijdens het olympische toernooi in Yanqing hoopte hij in de viermansbob in ieder geval bij de top 12 te komen

"Dat is niet gelukt, maar ik ben supertrots dat de jongens en ik alles hebben gegeven tot het laatste moment dat we ons konden laten zien", zei De Bruin.

De piloot en zijn team, bestaande uit remmers Jelen Franjic, Janko Francjic en Dennis Veenker, hadden zich aanvankelijk niet volgens de normen van NOC*NSF gekwalificeerd, maar werden toch door de bobsleebond voorgedragen voor de viermansbob. Het leverde op de Spelen een 23e plaats in de tweemansbob en dus een 26ste in de viermansbob op.

Duitsland

Het goud in de viermansbob ging niet geheel verrassend naar Duitsland. In de vierde run stelde Francesco Friedrich de dubbel veilig, na eerder ook al de tweemansbob te hebben gewonnen. Het zilver ging naar landgenoot Johannes Lochner, terwijl de Canadees Justin Kripps met brons een clean sweep wist te voorkomen.