Woensdag 28 juli: toen jij lag te slapen, gebeurde dit op de Olympische Spelen in Tokio
i

Getty Images

Woensdag 28 juli: toen jij lag te slapen, gebeurde dit op de Olympische Spelen in Tokio

Martijn Baars • 09:36, 28-07-2021 / Laatste Update: 03:07, 07-01-2024

Het was woensdagnacht al vroeg feest voor Nederland op de Olympische Spelen. Na teleurstellende dagen in Tokio werd het eindelijk een keer harken geblazen. Met dank aan de roeiploeg, die liefst 4 medailles pakte.

Het eerste goud was voor de mannen dubbelvier. De 4 roeiers hadden een flinke misslag in de openingsfase, maar roeiden alsnog in een wereldrecord naar goud. Briljant! Daarnaast werd er door verschillende boten nog 2 keer zilver en 1 keer brons gepakt. Prima oogst!

Arno Kamminga

In het andere water, het olympische zwembad, pakte Arno Kamminga zoals verwacht een finaleplek op de 200 meter schoolslag. Hij gaat donderdagochtend vroeg voor zijn tweede medaille deze Spelen. Lees hier zijn reactie!

Hockeysters stomen door

Daarna was het de beurt aan de hockeysters van TeamNL, die uitstekend bezig zijn begonnen aan de Zomerspelen. Na 2 dikke overwinning werd ook het 3e groepsduel flink gewonnen: Zuid-Afrika kreeg met 5-0 klop. De kwartfinales (en de medailles) lonken.

Goud voor Van Vleuten

Het volgende goud liet niet lang op zich wachten voor Nederland. De wielrensters begonnen om 04.30 uur aan hun olympische tijdrit. Annemiek van Vleuten was véél beter dan de concurrentie en greep de gouden medaille! Brons was er voor landgenote Anna van der Breggen.

Judoka's richting medailles

Na het vele feestvieren was het op de judomat en in de boksring de beurt aan Sanne van Dijke, Noël van 't End en Nouchka Fontijn. De judoka's zorgden ervoor dat ze in de loop van woensdagochtend (10.00 uur Nederlandse tijd) mogen judoën om de medailles! Boksster Fontijn staat na haar zege in d'r eerste partij in de kwartfinale!

Sjef van den Berg

Bij het handboogschieten werd Gijs Broeksma in de tweede ronde uitgeschakeld. Een beter resultaat was er voor Sjef van den Berg.