Zondag 25 juli: dit gebeurde er terwijl je lag te slapen op de Olympische Spelen

Martijn Baars • 08:40, 25-07-2021 / Laatste Update: 14:45, 05-01-2024

Het grote nadeel van deze Olympische Spelen is dat veel sporten in de Nederlandse nacht worden afgewerkt. Maar niet getreurd: onze redacteuren zitten in de nacht klaar om alles voor je te coveren. Niet alleen voor de nachtbrakers die met ons naar de olympische sporten kijken, maar ook voor de mensen die waarde hechten aan hun nachtrust en 's ochtends meteen willen zien wat er is gebeurd.

De nacht van zondag 25 juli begon vervelend voor de Nederlanders in Tokio. Er is namelijk wéér een coronabesmetting geconstateerd bij TeamNL. Dit keer is een roeicoach de sjaak. Hopelijk heeft dit geen invloed op de roeiers zelf, want daarin zijn 'we' lekker bezig! Een Nederlands duo plaatste zich zelfs al voor de finale in de Skiff dubbeltwee! Die mogen woensdag 28 juli strijden om de medailles.

Zwemmen

In het zwemmen ging wisselvallig. De Nederlandse vrouwen (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Kira Toussaint en Kim Busch) hadden zich geplaatst voor de finale van de 4x100 meter vrije slag, maar grepen nét naast de medailles. Australië pakte goud in een wereldrecord.

Bij de mannen was Arno Kamminga superieur in zijn halve finale op de 100 meter schoolslag. De Nederlander plaatste zich dus makkelijk voor de finale op dat onderdeel. De finale is maandagochtend rond 04.12 uur.

Handbal

De Nederlandse handbalsters stonden zondagnacht op een levensgevaarlijke vloer in Japan voor hun eerste groepswedstrijd tegen het gastland. "Ik ben blij dat we geen blessures hebben opgelopen", zei Nycke Groot na het duel dat dik gewonnen werd. "Ik hoop wel dat ze er wat aan gaan doen. Het is best gevaarlijk. Het voelt een beetje als olie." Gelukkig gooide de vloer geen roet in het eten van Nederland.

Bas Verwijlen

Als Nederland zijnde hebben we 1 schermer die al jaren de beste is. Bas Verwijlen begon vannacht aan zijn 4e Olympische Spelen en deed dat met verve. Hij won van een Zuid-Koreaan en plaatste zich voor de achtste finale bij het onderdeel Degen. De schermer speelt de rest van de dag om de prijzen. Ook de kwartfinales, halve finales en finale zijn deze zondag!

Boksen en zeilen

We eindigen het Nederlandse overzicht met 2 teleurstellingen. 1 van de 2 boksers die namens TeamNL in actie komt, ligt er al na 1 ronde uit. Enrico Lacruz verloor in de eerste ronde meteen en is dus klaar. Alle bokspijlen zijn vanaf nu dus gericht op Nouchka Fontijn. Bij het zeilen begon Nederlands hoop in de Laser Radial-klasse met een matige eerste race. Marit Bouwmeester werd 21e, maar op zich is er nog niks aan de hand. Ze moet wel scherp zijn! Voor windsurfer Kiran Badloe geldt hetzelfde na 2 teleurstellende resultaten in het windsurfen.

Tot slot: deze beelden MOET je zien! Een Tunesiër won zeer verrassend in het olympische zwembad de 400 meter vrije slag en ging helemaal loco! Mooie beelden!