Zwemmer Arno Kamminga pakt in razend spannende finale ZILVER op 200 meter schoolslag
i

Getty Images

Zwemmer Arno Kamminga pakt in razend spannende finale ZILVER op 200 meter schoolslag

Martijn Baars • 05:53, 29-07-2021 / Laatste Update: 10:54, 08-01-2024

Arno Kamminga heeft zijn 2e olympische medaille gepakt. Donderdagochtend vroeg pakte de 25-jarige Nederlander het zilver op de 200 meter schoolslag. De Katwijker lag 150 meter lang aan de leiding, maar moest het goud uiteindelijk laten aan de Australische speedboot Izaac Stubblety-Cook.

Het leek er lang op dat Kamminga waanzinnig hard van stapel ging. Hij lag even 2 seconden ONDER het wereldrecord. Maar zoals bij Kamminga bekend is, is zijn start het beste. Alleen Matti Mattsson uit Finland kwam met zijn tempo mee.

2e medaille

In de slotfase kwam Stubblety-Cook nog langszij en werd het een close call voor zilver. Mattsson pakte die bijna af, maar kwam nét tekort voor het Nederlandse feestje. Zilver dus voor Kamminga en TeamNL. Het is de 2e medaille van deze donderdag, na het brons voor een Nederlands roeiduo.

Zilver op 100 meter

Kamminga had een paar dagen terug ook al zilver gepakt op de halve afstand van vandaag. Toen waren zijn Spelen eigenlijk al geslaagd, want hij hoefde op de 100 meter schoolslag alleen maar Adam Peaty voor zich te laten.