Kruijswijk kan na 'Jan en Joop' 3e Nederlander worden die 'grote ronde' wint

2016-05-23T16:01:00+00:00

Voor Steven Kruijswijk is de Giro heel speciaal Het was in 2010 de 1e grote ronde die hij als beroepsrenner reed. Het was de koers waarin hij in 2015 na lang blessureleed zijn doorbraak bij het grote publiek beleefde en na een spectaculair optreden in de slotweek als 7e eindigde. Met een voorzichtige doelstelling ('top 10 en liefst beter dan vorig jaar') startte hij ruim 2 weken geleden in Apeldoorn. Zondag kan hij toetreden tot een klein rijtje Nederlandse wielrenners: alleen Jan Janssen en Joo

Ontbijtshake: Kruijswijk pakt roze leiderstrui, Van Gaal wint FA Cup

2016-05-22T06:00:29+00:00

Goedemorgen! Wat een zaterdag was het.... Steven Kruijswijk 'schokte' de wielerwereld door de roze trui te pakken in de Ronde van Italië. Hij pakte in de koninginnenrit tijd op de topfavorieten Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. Kruijswijk kon z'n geluk niet op! Net als Louis van Gaal. Hij won met ManUnited de FA Cup-finale op Wembley. Crystal Palace werd met 2-1 verslagen. Daarmee pakte Van Gaal pas de eerste hoofdprijs van dit seizoen. Dat kost hem mogelijk - ondanks de winst - toch de kop

Dit moet je weten om de Giro in Nederland goed te volgen

2016-05-06T12:04:56+00:00

Nederland is er klaar voor: vrijdagmiddag start de Giro d'Italia in Apeldoorn! Het gebeurt niet vaak dat zo'n grote wielerronde ons land doorkruist, dus de steden Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen maken er een groot feest van. Nu is het nog de vraag of (Nederlandse) renners er ook een feest van maken. Waar moet je op letten als je gaat kijken? Wie zijn de favorieten van de proloog? Wie zijn de kanshebbers voor het algemeen klassement? Sportnieuws.nl pakt de lijst met renners, het schema en het parco

Kruijswijk is blauwe bergtrui kwijt aan Visconti

2015-05-29T17:34:00+00:00

Wielrenner Steven Kruijswijk heeft vandaag in de negentiende etappe van de Ronde van Italië zijn bergtrui moeten afstaan aan Giovanni Visconti. De Italiaanse coureur van Movistar reed lang vooraan, eerst in een kopgroep en daarna een tijdje solo, en pakte onderweg op de beklimmingen genoeg punten om Kruijswijk te verdringen van de eerste plaats in het bergklassement. De 27-jarige renner van LottoNL-Jumbo heeft zestien punten achterstand op Visconti (125 om 109 punten). Morgen wacht de renners no