Iets te seksuele massages leveren Deshaun Watson 6 wedstrijden schorsing op in NFL

1 augustus 2022

Getty Images

Deshaun Watson is voor 6 wedstrijden geschorst voorafgaand aan het nieuwe NFL-seizoen. De quarterback, die sinds kort bij Cleveland Browns onder contract staat, werd het afgelopen jaar door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele wangedrag of aanranding. Daarom mist hij nu een groot deel van het seizoen.


In totaal beschuldigden 22 vrouwen Watson van seksueel wangedrag. Watson speelde destijds nog bij Houston Texans. Wat opviel aan de aanklachten was dat ze allemaal kwamen van privémasseuses. Dat terwijl Watson bij zijn club ook over masseuses beschikte.

Viespeuk
Via sociale media sprak Watson af met de vrouwen voor een massage. Daarbij liep hij volgens de dames flink de viezerik uit. Watson weigerde een handdoek om te doen, zwaaide zijn piemel in de rondte en gaf er zelfs een trekje aan. Daarnaast zou hij één van de vrouwen gedwongen hebben tot orale seks. Zelf ontkent hij tot op de dag van vandaag alles.

Schorsing
Een straf leverde het (vooralsnog) dus niet op in het gerechtshof, maar op het veld hoeft Watson even niet meer te verschijnen. De NFL schakelde oud-rechter Sue Lewis Robinson in. Zij boog zich over de zaak en oordeelde uiteindelijk dat Watson 6 wedstrijden schorsing verdient. Ook mag Watson geen privémasseuses meer bezoeken, hij moet zich laten behandelen op de club.

Ter vergelijking: Calvin Ridley (Atlanta Falcons) is voor heel het seizoen geschorst. Hij gokte tijdens een blessure in het afgelopen jaar op wedstrijden in de eigen competitie. Daar zijn ze blijkbaar bij de NFL veel strenger op dan op seksueel wangedrag. Waar is de logica.