Dit kost een commercial bij Super Bowl 55

6 februari 2021

Getty Images

De Super Bowl is met afstand hét grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Tijdens de wedstrijd zitten tientallen miljoenen mensen wereldwijd aan de buis gekluisterd. Iets wat onlosmakelijk met de Super Bowl verbonden is zijn de commercials. Jaarlijks betalen grote Amerikaanse bedrijven miljoenen voor een spotje van nog geen minuut. Ook dit jaar zijn de kosten hoog.

Wat kost een commercial bij de Super Bowl?


CBS heeft dit jaar de eer om de Super Bowl uit te zenden en zij bepalen dan ook de prijs voor het reclamespotje. Voor 30 seconden betalen bedrijven dit jaar 5,5 miljoen dollar. Dat is 100.000 goedkoper dan vorig seizoen, toen FOX Sports de wedstrijd uitzond.

Vanwege de coronapandemie duurde het even voordat alle gaten gevuld waren, vanwege financiën natuurlijk. Pas in januari was het commercialblok vol bij CBS. Vorig seizoen (2019-2020) was er al in november 2019 geen plek meer.

De Super Bowl gaat dit jaar tussen Kansas City Chiefs, winnaar van vorig jaar, en Tampa Bay Buccaneers. De wedstrijd begint in de nacht van zondag 7 februari op maandag 8 februari om 00:30u.

Lees HIER hoe laat de Super Bowl gespeeld wordt.