NFL geeft duizenden kaarten voor Super Bowl 55 gratis aan zorgpersoneel

23 januari 2021

Super Bowl 55 staat voor de deur - bijna dan, op 7 februari is het zover. Ook die zal dit jaar net even wat anders zijn dan in de voorgaande jaren, vanwege het coronavirus. Dit jaar wordt de finale van het NFL-seizoen gehouden in Tampa Bay en daar is plek voor 25.000 mensen. Een groot deel van de tickets wordt echter gratis gegeven aan het zorgpersoneel.


Zij hebben het afgelopen jaar zichzelf driemaal een slag in de rondte gewerkt door COVID-19. Om hen te bedanken voor alles wat ze gedaan hebben, ontvangen 7.500 gevaccineerde hulpverleners een ticket voor de Super Bowl.

Strenge regels
Natuurlijk zijn er ook bij de Super Bowl strenge regels opgesteld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo is er natuurlijk de 1,5-meter regel en moet iedereen een mondkapje dragen.

"We zijn hen onze eeuwige dankbaarheid verschuldigd", vertelde NFL-baas Roger Goodell. "We hopen dat dit initiatief ons land zal inspireren en deze Amerikaanse helden zal erkennen."

De meeste mensen die de tickets ontvangen komen uit Tampa Bay of een ander deel van Florida. Voor de overige plekken worden kartonnen borden gebruikt.