🎥 | NFL schrikt van nieuwe klap Tua Tagovailoa: ‘Ontsla de medische staf en coaches!’

30 september 2022

De schrik zat er afgelopen nacht goed in bij NFL-fans. Miami Dolphins-quarterback Tua Tagovailoa werd hard om het kunstgras gesmeten door een verdediger van Cincinnati Bengals en bleef in een akelige houding liggen. Na het incident stond de hele competitie op zijn kop.


Er werd met name gewezen naar de medische staf en coaches van Miami Dolphins. Tagovailoa raakte vorige week tijdens het duel met Buffalo Bills namelijk ook al geblesseerd. Toen leek het alsof de quarterback een hersenschudding had, een blessure waarmee je vooral in de NFL voorzichtig moet zijn.

Schande!
Tagovailoa zakte nadat hij afgelopen zondag hard met zijn hoofd het gras raakte door zijn hoeven en moest onderzocht worden door de medische staf. Uiteindelijk speelde hij gewoon verder tegen de Bills. Dat deed de wenkbrauwen fronzen in de NFL.

Miami Dolphins moest een verplicht protocol volgen naar aanleiding van Tagovailoa's hoofdblessure. Volgens Miami was het geen hersenschudding, maar een rugblessure. Toen het tegen Cincinnati Bengals voor de 2e keer in korte tijd misging werd er schande gesproken op Twitter over het handelen van Miami Dolphins. Met name de medische staf en coaches moeten het ontgelden.

Tagovailoa werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis vlakbij het stadion. Daar bleek dat alles in orde was. Tagovailoa was bij bewustzijn en had gevoel in al zijn ledematen. Daarom mocht hij met zijn ploeg mee terug naar Miami.