Belgisch kampioene powerlifting Laura Delava (18) binnen 24 uur na heftige infectie overleden
i

Instagram

Belgisch kampioene powerlifting Laura Delava (18) binnen 24 uur na heftige infectie overleden

Martijn Baars • 17:21, 26-04-2023 / Laatste Update: 02:57, 12-12-2023

Laura Delava, de regerend Belgisch kampioene powerlifting bij de subjunioren in de klasse tot 69 kilo, is maandag op 18-jarige leeftijd overleden. Haar naasten maakten het droevige nieuws bekend op social media. Delava werd getroffen door een zeer hevige infectie, die haar binnen 24 uur fataal werd.

De tiener uit Hoei was nog maar sinds vorige zomer actief in het gewichtheffen. Op het Belgisch kampioenschap in september in Lebbeke kroonde ze zich, met 4 nationale records, meteen tot nationaal kampioene in haar categorie.

Emotionele boodschap

Een vriendin van Delava deelde het overlijden met een bijzonder emotionele boodschap mee op Instagram. ‘Haar naasten zullen haar humor, haar vastberadenheid, haar wilskracht en haar sterke karakter altijd onthouden. Ik weet dat Laura jullie allemaal prachtige herinneringen wilde bezorgen. Ze had de kans om mijn leven op vele manieren te veranderen en ik ben haar daar heel dankbaar voor. Ik denk dat ze nu een beetje kan rusten. We houden allemaal van je, mijn Laura’, schrijft de vriendin.

Gebroken hart

‘Deze maandag 24/04/2023 doofde de hoop om klokslag 13.00 uur toen de dokter Laura’s onherstelbare toestand kwam aankondigen. Ik kondig u daarom met een gebroken hart het overlijden aan van onze nationale zonneschijn Laura Delava', begon de vriendin van de powerliftster in haar bericht.