3 augustus: dit gebeurde er op de Olympische Spelen toen jij lag te snurken

AFP

Martijn Baars • 09:34, 03-08-2021 / Laatste Update: 21:43, 07-01-2024

Het was alweer vroeg feest voor TeamNL op dinsdagochtend 3 augustus. 'We' pakten onze 19e medaille deze Spelen. Maar het hoogtepunt werd eigenlijk door een Noor neergezet. Check hieronder wat er allemaal gebeurde toen jij nog op 1 oor lag.

Om te beginnen met de medaille: het Nederlandse zeilduo Bekkering/Duetz zeilde in de medal race naar de bronzen medaille. Ze lagen van tevoren op gouden koers, maar voerden een zeer matige laatste race. Met brons waren ze óók blij.

Waanzinnig wereldrecord

De aandacht ging dinsdagnacht naar de Noorse loper Warholm. Hij had het wereldrecord op de 400 meter al in handen, maar rende zijn persoonlijke tijd compleet aan gort. Hij was bijna een seconde sneller en klokte een waanzinnig nieuw wereldrecord.

Nederlandse atleten

De Nederlandse atleten deden ook wat ze moesten doen. Lisanne de Witte en Lieke Klaver renden hun series op de 400 meter en kwalificeerden zich allebei voor de halve finales. Taymir Burnet liep bij de mannen in zijn serie op de 200 meter ook naar de halve finale.

Sifan Hassan

Internationale media smullen van Sifan Hassan. De Nederlandse lange-afstands-loper pakte maandag haar eerste goud op de Olympische Spelen en alle grote kranten denken dat dat pas het begin is. Zij genieten zo erg van haar kracht, dat ze bijna hopen dat Hassan ook goud pakt op de 10.000 meter en de 1500 meter.