De ongelooflijk lekkere medailleoogst voor Nederland op woensdagochtend: 2x goud, 2x zilver en 2x brons

28 juli 2021

ANP
medailles-nederland-woensdag-28-juli

Het duurde even, maar dan hebben we ook wat. De Olympische Spelen leken de afgelopen dagen uit te draaien op een ramp. Teleurstelling na teleurstelling zorgden voor een zeer negatief gevoel bij TeamNL. Maar woensdagochtend 28 juli werd het feest voor Nederland, want de medailles kwamen met bakken tegelijk binnen.


Al heel vroeg was het raak voor de Nederlandse roeiers. 'We' stonden in 6 roeifinales en pakten daarin liefst 4 medailles. Het allereerste goud voor Nederland in Tokio kwam op naam van de mannen dubbelvier: Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers.

2x zilver, 1 keer brons
Daarna pakte de vrouwen vier-zonder (Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester) ook nog eens zilver. Die kleur medaille was er ook voor Melvin Twellaar en Stef Broenink, die de 2e plek roeiden in de mannen dubbeltwee. Tot slot pakten ook Roos de Jong en Lisa Scheenaard (vrouwen dubbeltwee) nog brons.

Goud en brons
Maar we waren nog niet klaar! Ook in het wielrennen was het voor 06.00 uur Nederlandse tijd raak. Annemiek van Vleuten reed iedereen aan gort en pakte het tweede goud voor Nederland! Landgenote Anna van der Breggen voegde daar een bronzen medaille aan toe.

Medaillespiegel
In totaal brengen die 6 medailles TeamNL naar de voorlopige plek 9 op de medaillespiegel. Daar kunnen woensdag nog een paar medailles bijkomen. Bijvoorbeeld met Tom Dumoulin op de tijdrit bij de mannen of de judoka's Noël van 't End en Sanne van Dijke.