Dit is de stand van de olympische medaillespiegel na 6 augustus

Trevor Wagener • 18:42, 06-08-2021 / Laatste Update: 11:45, 05-01-2024

Deze vrijdag was wederom een fraaie sportdag voor TeamNL op de Olympische Spelen in Tokio! De medailleoogst werd uitgebreid met 2 gouden, een zilveren een 2 bronzen medailles. Sprintkoning Harrie Lavreysen pakte goud in een directe strijd met zijn maat Jeffrey Hoogland, die zilver pakte. Naast deze plakken werden er genoeg andere medailles verdiend!

De hockeysters pakten eveneens de gouden medaille. De ploeg van Alyson Annan was in de finale met 3-1 te sterk voor Argentinië. Caia van Maasakker, die haar laatste interland voor Oranje speelde, was met 2 rake strafcorners de absolute blikvanger. Het betekende de 4e gouden medaille voor de hockeyvrouwen ooit op het meest prestigieuze toernooi ter wereld.

Toppers

Sifan Hassan mocht na de 1500 meter-finale opnieuw een medaille aan haar erelijst toevoegen. Ze pakte knap brons, maar zag een historische trilogie in duigen vallen. Na haar gouden race op de 5000 meter moest deze 1500 meter - en de 10.000 meter van zaterdag - ook goud opleveren, maar Faith Kipyegon uit Kenia bleef haar voor. Ook de Britse Laura Muir bleef Hassan voor, waarna brons het maximaal haalbare was. Klasse!

Ook bokser Nouchka Fontijn heeft de bronzen medaille te pakken. De 33-jarige Schiedamse zwaait af na dit olympische toernooi maar slaagde er vrijdagochtend niet in om haar Britse rivale Lauren Price te verslaan. Fontijn verloor op punten en omdat er geen wedstrijd om het brons is, is zij zeker van deze plak.