Enkelspelcarrière zit erop voor Kiki Bertens na vroeg verlies op de Olympische Spelen

24 juli 2021

ANP
bertens-olympische-spelen-enkelspel-tennis

Kiki Bertens heeft de laatste single van haar professionele tenniscarrière gespeeld. In de eerste ronde van de Olympische Spelen deed de Wateringse zichzelf tegen Marketa Vondrousova uit Tsjechië tekort: 4-6, 6-3, 4-6. Wat nu rest is het dubbeltoernooi met Demi Schuurs.


Vanaf de allereerste game van de openingsset had de Nederlandse volop kansen. Bertens begon dan ook met een break ‘op love’, maar leverde vervolgens eveneens direct zelf haar service in. Ze bewees zichzelf vervolgens een slechte dienst door op 4-4 twee breakpoints onbenut te laten en moest dat in de game erna met setverlies bekopen. Nadat de Tsjechische haar aan het net had gepasseerd, uitte Bertens haar frustratie door hard met de bal op de grond te slaan.

Beslissende set uit het vuur
Bertens leek de noodzaak van de situatie in te zien en kwam aan het begin van de 2e set beter in haar spel. Ze brak Vondrousova, sloeg een fabuleus dropshot en niet veel later was het 3-1. Het was nu zaak zelf zo min mogelijk fouten te maken en voor die test slaagde de Nederlandse met vlag en wimpel. Bertens nam Vondrousova nog een servicegame af en sleepte met 6-3 een beslissende set uit het vuur.

Daarin liet Bertens de kans op een vroege voorsprong liggen. En dat was duur, zeker toen Vondrousova in de volgende game wel toesloeg op Wateringse service. De Tsjechische knokte zich telkens naar behoud in haar eigen games en trok de partij over de streep.

Dubbelspel
Zo eindigde ook deze Olympische Spelen voor Bertens na 3 sets in de 1e ronde. Maar de gevolgen van deze uitschakeling zijn wat groter dan die in Rio, aangezien de nummer 21 van de wereld had aangekondigd dat dit haar allerlaatste kunstje zou zijn. De Nederlandse rest nu nog het dubbelspel met goede vriendin Demi Schuurs. Het Oranje-duo is in Tokio als tweede geplaatst.