Gemengde 4×400 meter estafetteteam blijft 4e: ‘Achter 2 gediskwalificeerde teams’

31 juli 2021

Het gemengde 4x400 meter estafetteteam zal hoogstwaarschijnlijk 4e blijven. Achter Polen, Dominicaanse Republiek en Verenigde Staten, maar die laatste 2 landen waren in de halve finale gediskwalificeerd. Toch mochten ze plots weer meedoen aan de finale en dat zit Team NL natuurlijk niet lekker.


Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie, heeft gedaan wat hij kon doen om voor het estafetteteam op te komen. Maar helaas: "De kans dat er iets gaat veranderen aan de uitslag is te verwaarlozen", vertelt hij aan het AD. Verder uit hij de woorden die iedereen met een beetje oranje bloed zal uiten: 'oneerlijk' en 'niet acceptabel'. Maar we hebben dus geen andere keus dan het te accepteren.

Lieke Klaver
Hardloper Lieke Klaver heeft er bijvoorbeeld al best vrede mee: "Wij nemen genoegen met een 4e plaats. Het is wél het olympische podium waar we bijna op staan en dat is megacool om te zeggen." Is ook weer zo!

Maar ook: "Regels zijn regels, dat is mijn mening. Bij andere landen zie je soms dat het individueel gezien stuk voor stuk goede lopers zijn, maar ze totaal de regels niet kennen. Die landen zaten op meerdere momenten fout. En toch staan ze hier... Dat is oneerlijk en heel raar."