Gemixt estafette: Nederland rent naar 4e plek en kan brons definitief vergeten

31 juli 2021

ANP
estafette-nederland-gemixt-race-medaille-brons-amerika

Het Nederlandse estafetteteam kwam in de finale van de 4x400 meter nét tekort om een medaille te pakken. De ploeg, bestaande uit Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Femke Bol en Ramsey Angela, kwam op 0,014 seconde van het brons binnen op plek 4.Polen won het goud, de Dominicaanse Republiek rende naar het zilver en Amerika pakte het brons. En daar ligt nog een kansje voor Nederland, want TeamNL mag nog hopen dat het een plekje opschuift en alsnog brons pakt.

Protest kan brons opleveren
Er loopt namelijk nog een protest tegen de Amerikanen. De jury gaat nog kijken of de diskwalificatie van vrijdag terecht is teruggedraaid. Mocht het protest van Nederland en de andere finalelanden toch gehonnoreerd worden, dan pakt Nederland brons. Amerika wordt dan namelijk uit de uitslag geschrapt. Gebeurt dat niet, dan blijft plek 4 staan.

UPDATE NA DE RACE
Een paar uur na de race was de technisch directeur van de Nederlandse Atletiekunie duidelijk: er komt geen herziening van de uitslag, dus blijft Nederland op de 4e plek staan. Definitief geen medaille dus!