‘Kansloze’ Marit Bouwmeester maakt opeens kans op goud: ‘Een dure fout van haar’

30 juli 2021

Zeilster Marit Bouwmeester kan zich opnieuw opmaken voor de gouden medaillerace van zondag. De Friezin kende een slechte donderdag met onder meer een diskwalificatie, maar maakte vrijdag alles goed. Al had zij dat deels te danken aan haar Deense concurrente Anne-Marie Rindom.


Rindom voer in licht weer eerst naar een 26ste plek in race 9, maar in de laatste race werd ze gediskwalificeerd. Dit besloot de wedstrijdleiding omdat Rindom uitgerekend Bouwmeester in de weg zat. "Afgevlagd voor wrikken", legde Bouwmeester aan AD uit, gevraagd naar de reden van de uitsluiting.

Foutje bedankt
"Zij (Rindom) komt altijd laat bij de start en ik had mijn ideale plek al te pakken. Nu kwam ze heel dicht bij me en maakte het krap, waardoor ik weinig ruimte had om vrij te blijven. Een dure fout van haar", aldus Bouwmeester.

Ze maakte dankbaar gebruik van het foutje van Rindom. "Ik dacht: 'ik ga vet veel herrie schoppen en voor chaos zorgen'. Dat is wanneer mensen van slag raken." Hierdoor slonk de achterstand van Bouwmeester op Rindom naar 7 punten. Eindigt Rindom zondag bij de 1e vier, dan is zij olympisch kampioen. Elke plek daaronder is interessant voor Bouwmeester.

Vechten
"Het enige wat ik kan doen, is vechten", rondde Bouwmeester af. "Deze ochtend leek ik kansloos. Nu is er een kansje. Ik ga er alles aan doen", besloot de regerend olympisch kampioen.