Nederlandse waterpolosters krijgen op hun broek van Australië en eindigen als 6e

7 augustus 2021

Getty Images
waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters zijn als 6e geëindigd op de Olympische Spelen in Tokio. In de strijd om de 5e plek werd een stevige nederlaag geleden tegen Australië: 14-7.


De Nederlandse waterpolosters verloren in de kwartfinale van Hongarije, waarna de ploeg van coach Arno Havenga nog twee wedstrijden moest spelen om de plekken 5 tot en met acht. "Ik snap echt niet waarom ze dit doen. Dit is een soort van extra mishandeling", zei Maud Megens, een van de boegbeelden van de Nederlandse waterpolosters.

Desondanks werd na de nederlaag tegen Hongarije wel met 13-6 gewonnen van China. Daardoor wachtte zaterdag een duel om de 5e plek met Australië, het land dat in de groepsfase al met 15-12 te sterk was voor Nederland. 

Snel mis
En ook in de strijd om de 5e plek ging het al snel mis voor Nederland tegen de Australische opponent. Al na het 1e kwart hadden de Australiërs een comfortabele 5-1 voorsprong opgebouwd. Die marge kon in het restant van de wedstrijd niet worden goedgemaakt door Nederland. Halverwege stond het liefst 8-2 in Australisch voordeel. 

Goud in 2008
Na het goud in 2008 in Peking misten de waterpolosters de Olympische Spelen van 2012 in Londen en 2016 in Rio de Janeiro. De eerste Spelen sinds het goud van 2008 eindigde dus met een 6e plek, want ook in het 3e en 4e kwart moesten de Nederlandse waterpolosters hun meerdere erkennen in Australië. Het werd uiteindelijk 14-7.