Nieuwe coronabesmetting bij TeamNL: ‘Kan er eigenlijk niet zoveel over zeggen’

23 juli 2021

Getty Images

Het olympisch toernooi voor 21-jarige roeier Finn Florijn zit erop. De Nederlandse skiffeur testte positief op het coronavirus, terwijl hij donderdagnacht (Nederlandse tijd) nog in actie kwam in de heats van de skiff. Florijn, zoon van olympisch kampioen Ronald, gaat zoals het hoort 10 dagen in quarantaine.


"Mijn toernooi was vandaag begonnen", sprak Florijn tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik was nog niet helemaal tevreden over mijn race, maar ik had goede hoop te verbeteren in de herkansing. Nu is het in één klap voorbij. Ik kan er eigenlijk niet zoveel meer over zeggen."

Florijn kreeg vrijdagavond in Tokio de uitslag van zijn test en ging hierna in isolatie. Finn is het jongere broertje van Karolien Florijn, die ook op de Spelen aanwezig is. Zij roeit bij de vierzonder.

Beruchte vlucht
Florijn zat op de beruchte vlucht van Amsterdam naar Tokio waarbij al meerdere Nederlanders positief testten. Taekwondoka Reshmie Ooging, skateboardster Candy Jacobs en een staflid van de roeiploeg waren eerder al de pineut.

Reactie Chef de Mission
"Helaas dus een nieuwe besmetting. Het laat zich raden dat we hier geen woorden voor hebben", vertelde Chef de Mission Pieter van den Hoogenband. "Een jonge sporter die hier zijn olympische debuut maakte en per direct moet afbreken. Ik gun hem in de toekomst zijn revanche. De medische staf werkt 24 uur per dag. We doen er alles aan om positieve tests te voorkomen."

De medici van TeamNL onderzoeken nu met wie Florijn de laatste dagen nauw in contact is geweest.