Enorme teleurstelling: geen balkfinale voor regerend olympisch kampioen Sanne Wevers

25 juli 2021

AFP

Sanne Wevers mag haar olympische titel op de evenwichtsbalk niet gaan verdedigen. De Nederlandse kwam niet verder dan een score van 13,866 en viel buiten de finaleplaatsen, wat een grote teleurstelling was voor de kampioen van Rio de Janeiro.


Na een roerig jaar vol gedoe, was het zondagochtend aan de Nederlandse turnsters om in het Ariake Gymnastics Centre voor wat positief nieuws te zorgen. In 2016 haalde TeamNL de landenfinale en dat was ook nu de opdracht. Daarnaast stond plaatsing voor de individuele toestelfinales op het spel, waarbij natuurlijk in het speciaal werd uitgekeken naar de verrichtingen van olympisch kampioene Sanne Wevers op de balk.

Valpartij
Diezelfde Wevers kreeg bij het eerste toestel, de brug met ongelijke liggers, meteen een tegenslag te verwerken. Ze greep mis bij de hoge ligger en kwam ten val. Gelukkig voor de Nederlandse ploeg mag de laagste score telkens worden weggestreept.

Wachten
Vlak voor Sanne Wevers turnden Van Pol en Thorsdottir een mindere oefening, maar daar mocht de olympisch kampioene zich niet door uit het veld laten slaan. Na lang wachten werd haar oefening met een score van 13,866 beoordeeld en daarmee stond ze op dat moment de 10e plek. Omdat uit 1 land slechts 2 turnsters deel mogen nemen aan een toestelfinale en er daardoor nog 3 Chinezen wegvallen was er nog een klein beetje hoop, maar toen ook de Amerikaanse turngrootheid Simone Biles over haar score heen ging was het afgelopen.