Rianne de Vries mocht toch halve finale rijden door kapot rondebord: ‘Dit maakt heel veel goed’

16 februari 2022

Shorttrackster Rianne de Vries mocht toch nog meedoen aan de halve finale van de 1.500 meter bij de Olympische Spelen in Beijing vanwege een kapot rondebord. Dat vertelde de eeuwige reserve bij de NOS en het AD (zie video). "Dat was wel een mooie bonus. Eerst was ik boos. Rijd je eindelijk op de Spelen en dan krijg je dit gedoe er ook nog bij. Net in mijn kwart deed de rondebord het niet."


De Vries had dan ook moeite met inschatten hoeveel rondjes ze nog moest. "Opeens zag ik 11 rondjes staan, terwijl ik dacht nog een paar. Wat moet ik nou rijden, dacht ik. Om die reden mocht ik gelukkig nog wel de halve finale rijden."

'Ik had mijn pak en schaatsen al aan'
De 31-jarige shorttrackster is al 3 Spelen op rij erbij, maar woensdag kwam ze eindelijk voor het eerst in actie. Als een echte reserve was ze ook klaar voor die ene halve finale. "Ik wist van het protest. Ik had mijn pak en schaatsen al aangedaan. Een paar minuten van tevoren wist ik het zeker. Het was een beetje chaos." Uiteindelijk kwam de Vries tekort voor een finaleplek.

'Let's go!'
"Toch maakt dit heel veel goed. Ik heb nu eindelijk de Spelen meegemaakt, waarin ik in actie mocht komen." Ze hoorde het pas 2 dagen voor de 1.500 meter van woensdag. "Jeroen (bondscoach Otter red.) kwam naar me toe. Ik had de 1.500 meter gekregen. Ik was zo blij en wilde direct rijden. Let's go! Hier heb ik zo lang op moeten wachten. Ik heb slapeloze nachten gehad omdat ik maar nooit mocht rijden. Nu wilde ik natuurlijk snel de baan op, maar ik moest nog even geduld hebben."

Laatste Spelen en laatste seizoen?
Op haar 3e en laatste Spelen gebeurde dan toch het onverwachte, De Vries mocht racen. "Ik heb heel erg genoten en zo hard mogelijk gereden. Dit sluit het mooi af." Het waren zeker haar laatste Spelen, maar of ze ook direct stopt na dit seizoen weet ze nog niet. "Misschien ga ik nog wel door. Het is nog een beetje de vraag. Ik vind schaatsen nog heel leuk en kan nog steeds die kick krijgen. Zolang dat er nog is, wil ik wel door."

Lees hier het verhaal van Sportnieuws.nl met Rianne de Vries