🎥 | Van begin tot eind: zo zag de Waanzinnige Woensdag eruit op de Spelen

28 juli 2021

Getty Images

Wát een dag voor TeamNL op de Olympische Spelen. Nederland schreef liefst 8 medailles bij, een nationaal record. In 1928 pakte Nederland een keer 7 medailles op 1 dag. We nemen je mee door de woensdag, inclusief beelden van de sportprestaties.


LEES OOK: Dit is de medaillespiegel na 28 juli: Nederland stijgt flink op Waanzinnige Woensdag

Zijn de video's niet zichtbaar? Klik dan even hierrr.

02:18 uur
De start van de finale bij de dubbeltwee vrouwen. Aan de start voor Nederland: roeisters Lisa Scheenaard en Roos de Jong. Zij pakten zilver!

Hun reactie:


02:30 uur
Na de vrouwen komen de mannen in actie bij de dubbeltwee. Melvin Twellaar en Stef Broenink haalden voor Nederland een zilveren medaille binnen.

Maximale eruit gehaald:


02:50 uur
Nog meer roeien. De finale vierzonder. Oftewel: 4 vrouwen zonder stuurvrouw. Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Veronique Meester en Ymkje Clevering roeiden een zilveren medaille in de tas.

De vrouwen over een stressvolle tijd:


03:30 uur
De laatste roeimedaille voor Nederland ging naar de mannen dubbelvier. Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten pakten goud.

'Deze smaakte extra zoet'


04:30 uur
De start van de tijdrit in het wielrennen bij de vrouwen. Aan de start voor Nederland: Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Laatstgenoemde pakte goud, Van der Breggen reed naar het brons.

Zo pakte Van Vleuten het goud:


07:00 uur
En de start van de tijdrit bij de mannen. Tom Dumoulin is de enige Nederlander die meedeed. Met een zilveren plak als resultaat!

Zo pakte Dumoulin het zilver:


12:15 uur
Redelijk laat op de dag pakte Sanne van Dijke de laatste Nederlandse medaille in Tokio. De judoka pakte brons in de klasse tot 70 kilo.

Van Dijke draagt brons op aan overleden broer: