Antoinette Rijpma-de Jong duikt na tumultueus einde van seizoen de zon in en vreest voor gevolgen
Antoinette Rijpma-de Jong © Instagram Pro Shots

Antoinette Rijpma-de Jong duikt na tumultueus einde van seizoen de zon in en vreest voor gevolgen

08:35, 23-03-2024 / Laatste Update: 10:19, 23-03-2024

Het seizoen is voorbij en dus is het voor de Nederlandse schaatsers de hoogste tijd om op vakantie te gaan. Joy Beune gaat volgende maand fietsen met vriendinnen, Jutta Leerdam vliegt met haar vriend Jake Paul de halve wereld over en Antoinette Rijpma-de Jong neemt het ervan met haar man Coen.

De 28-jarige Rijpma-de Jong werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen allround, pakte goud op de 1500 meter tijdens de EK afstanden en brons op de WK allround. Vervolgens werd duidelijk dat ze haar ploeg Jumbo-Visma ging verlaten en een pikante overstap maakte. Helemaal eerlijk bleek ze daar niet over te zijn geweest en dat kwam haar op de nodige kritiek te staan.

Michelle de Jong

Bij haar nieuwe ploeg Reggeborgh zat Rijpma-De Jong niet samen rijden met haar zusje Michelle. Die reed de afgelopen jaren bij het team, maar moet op zoek naar nieuw onderdak.

Vakantie in de zon

Na het tumultueuze einde van het seizoen was het voor de Friezin kortom hoog tijd voor vakantie. Samen met haar man Coen pakte ze het vliegtuig naar zonnige oorden en daar neemt ze het nu lekker van.

"De eerste zon van het jaar voor dit roodharige", laat ze op Instagram weten bij een foto vanuit de zee. Daarbij plaatst ze een afbeelding van een t-shirt en een kreeft om aan te geven dat ze wil voorkomen dat haar huid verbrandt en zo rood wordt als een kreeft.

Antoinette Rijpma-De Jong geniet op vakantie. © Instagram