Suzanne Schulting zweet zich rot in talkshow: 'Heb ik ook nog een ongemakkelijk truitje aan'
Suzanne Schulting. © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl Sportnieuws.nl

Suzanne Schulting zweet zich rot in talkshow: 'Heb ik ook nog een ongemakkelijk truitje aan'

19:40, 21-03-2024 / Laatste Update: 23:08, 21-03-2024

Suzanne Schulting was donderdagavond te gast bij het televisieprogramma Sophie & Jeroen. Ze blikte daar terug op haar heftige WK shorttrack.

Dat Schulting voorzichtig moet zijn met haar gebroken enkel werd wel duidelijk. Ze moest met haar been op de tafel liggen. Voor iedereen was de gegipste enkel van de shorttrackster goed te zien. Schulting voelde zich niet heel prettig in die houding: "Ik zit hier helemaal te zweten en heb ook nog een ongemakkelijk truitje aan."

WK shorttrack

De WK liepen uiteindelijk uit op een drama. Pijnlijkste moment was de finale van de 1000 meter. Schulting ging hard onderuit na een aanvaring met Hanne Desmet. Ze verliet zichtbaar aangeslagen en in tranen het strijdtoneel in Ahoy en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Onbegrip Suzanne Schulting over shorttrackruzie: 'Ze heeft me één berichtje gestuurd'

22 maart 2024, 11:08

Suzanne Schulting en Hanne Desmet zullen voorlopig waarschijnlijk geen vriendinnen meer worden. De twee shorttracksters kwamen zondagmiddag bij de WK shorttrack in Rotterdam in botsing waardoor Schulting onderuit ging en haar enkel brak. De Nederlandse reageerde in de talkshow Sophie & Jeroen op het veelbesproken moment en gaf aan teleurgesteld te zijn in haar Belgische rivale.

Daar toonde onderzoek aan dat haar rechterenkel gebroken is. Nadat maandag in Amsterdam door een specialist naar de enkel is gekeken, werd besloten dat een operatie noodzakelijk is. "Ik word volgende week dinsdag geopereerd. Het zal een intensief revalidatietraject worden - maar ik ben erg optimistisch en heb vertrouwen in het feit dat alles weer goed komt. Het is niet onrealistisch om deze zomer weer op het ijs te staan", liet Schulting via haar eigen Instagram weten.

Andere afstanden

Ook de zaterdag was al niet fijn verlopen. Schulting werd door een val uitgeschakeld op de 1500 meter en moest ook de finale van de 500 meter missen, nadat ze werd gediskwalificeerd in de halve finale van de afstand. Volgens de officials blokte ze de Italiaanse Arianna Fontana en dus vloog ze eruit.

Schulting baalde enorm van de valpartij en diskwalificatie, liet ze na afloop van de 500 meter weten. "Ik doe het natuurlijk niet bewust, het zijn denk ik gewoon reflexen. Zij is ook agressief en ik krijg er een penalty voor."