Femke Kok WK afstanden hoogte Salt Lake
Femke Kok © Pro Shots

Femke Kok teleurgesteld na vierde plaats bij World Cup: 'Te gek gedaan in de warming up'

09:51, 28-01-2024 / Laatste Update: 09:55, 28-01-2024

Femke Kok eindigde zaterdag tijdens de World Cup in Salt Lake City op de vierde plaats op de 500 meter. De wereldkampioene was na afloop niet tevreden met haar niveau en dat kwam mede door haar slechte start. Ook leerde ze een belangrijke les in aanloop naar de WK afstanden van volgende maand.

"Het lag vooral aan de start vandaag", zei Kok tegen de NOS na haar vierde plaats. "Ik was niet scherp weg en daar verlies ik veel snelheid." Het was voor Kok de eerste wedstrijd na een periode van veel trainen: "Het is dan altijd afwachten hoe het gaat, maar het moet veel beter."

Kok reed vrijdag al de 1000 meter en eindigde toen als tiende. Dat kwam door haar voorbereiding: "Ik had iets te gek gedaan in de warming up. Dit is pas de twee keer dat ik op hoogte een wedstrijd rij en dan herstel je minder goed. Daar had ik niet goed rekening mee gehouden.

Jutta Leerdam barst in tranen uit: 'Ik heb er geen plezier meer in'

26 januari 2024, 21:15

Jutta Leerdam liet na haar teleurstellende 1000 meter tijdens de World Cup in Salt Lake City haar tranen de vrije loop. De Nederlandse sprintster stelde teleur met een elfde plek, allemaal door haar pijnlijke enkel. "Ik heb er geen plezier meer in."

Les voor WK

Kok werd vorig jaar in Thialf wereldkampioen op de 500 meter en gaat over drie weken haar titel proberen te verdedigen in het Canadese Calgary. Ook die baan ligt op hoogte, dus ze weet hoe ze daar beter aan de start kan staan: "Ik heb geleerd dat je op hoogte niet te gek moet doen."