Jumbo-Visma slaat slag met komst sprintkampioene Isabel Grevelt: 'Droom die werkelijkheid wordt'
Isabel Grevelt © Getty Images

Jumbo-Visma slaat slag met komst sprintkampioene Isabel Grevelt: 'Droom die werkelijkheid wordt'

17:19, 05-04-2024 / Laatste Update: 17:25, 05-04-2024

Het schaatsteam van Jumbo-Visma heeft de 21-jarige Isabel Grevelt vastgelegd. Grevelt tekent tot en met de Winterspelen van 2026 in Milaan. Ze reed voor Development Team Fryslân.

De Alkmaarse brak dit jaar door in de schaatswereld. Grevelt pakte de nationale sprinttitel na een waanzinnig gevecht (het verschil met Marrit Fledderus in het klassement was zeer klein), greep op de EK afstanden net naast de medailles (vierde op de 1000 meter) en werd op de WK afstanden zesde op de 1000 meter. Mede dankzij die prestaties dwong ze een transfer naar Jumbo-Visma af.

"Als je naar de afgelopen jaren kijkt, is dit een logische stap in mijn carrière", zo reageert Grevelt op de site van het team. "Als jong meisje droom je ervan om ooit voor zo'n grote ploeg te schaatsen. Dat die droom nu werkelijkheid wordt, vind ik vet."

Tijd om vleugels uit te slaan

Grevelt gaf tijdens de NK sprint al aan dat ze graag naar een grote ploeg wilde vertrekken. "Ik heb het mooi gehad hier en geleerd hoe je jezelf blijft als je ouder wordt, maar het is tijd om mijn vleugels uit te slaan en het echte volwassen schaatsleven in te gaan."

Isabel Grevelt wint NK sprint na waanzinnig gevecht op slotafstand: 'Dacht dat het niet zou lukken'

25 februari 2024, 16:58

Isabel Grevelt heeft zondag in Heerenveen voor het eerst het NK sprint gewonnen. De 21-jarige schaatsster won tot twee keer toe de 1000 meter en hield op de 500 meter beide keren de schade beperkt. Grevelt mag door de winst van het NK samen met Jutta Leerdam en Femke Kok naar het WK sprint. Marrit Fledderus maakte het nog heel spannend op de slotafstand, maar werd tweede. Dione Voskamp pakte het brons.

Weer plezier in het schaatsen

Dit kalenderjaar keerde het plezier in schaatsen weer terug bij Grevelt. Dat was ze namelijk een tijdlang verloren door onder meer blessures en ziekte, vertelde ze eind januari. "Ik geniet weer van het schaatsen."

Overzicht schaatsteams: welke schaatser zit bij welke ploeg in 2024/2025?

9 mei 2024, 12:45

Vakantie voor de schaatsers nu het seizoen afgelopen is? Dat valt nog tegen: een deel van de schaatsers is bezig met het tekenen van contracten bij nieuwe ploegen. Jutta Leerdam is bijvoorbeeld definitief weg bij Jumbo en heeft de keuze gemaakt voor een eigen ploeg. Tijd voor een overzicht.