Kjeld Nuis dolt Irene Schouten met zwangerschap, felicitaties stromen binnen
Kjeld Nuis en Irene Schouten. © Getty Images

Kjeld Nuis dolt Irene Schouten met zwangerschap, felicitaties stromen binnen

11:12, 27-05-2024 / Laatste Update: 11:19, 27-05-2024

Irene Schouten maakte zaterdag bekend dat ze in verwachting is van haar eerste kindje en de Instagram-post waarmee ze dat deed, roept uiteraard de nodige reacties op.

Schouten maakte afgelopen winter tijdens het seizoen plotseling bekend te stoppen met schaatsen op het hoogste niveau. Na drie gouden en een zilveren medaille op de WK Afstanden besloot de 31-jarige Noord-Hollandse dat het mooi was geweest. Tijdens haar loopbaan sprak ze al meerdere keren open over haar wens om moeder te worden.

De post van een foto van haarzelf en haar man Dirkjan Mak met een foto van een echo kwam niet als een verrassing, maar de felicitaties zijn er uiteraard niet minder hartelijk om. Onder meer ploeggenote Marijke Groenewoud, topsprintster Femke Kok, wereldkampioen allround Joy Beune, Michelle de Jong, Hein Otterspeer, Jennig de Boo en Antoinette Rijpma-De Jong feliciteren hun voormalige collega.

Femke Bol

Maar ook vanuit andere sporten stromen de berichten binnen. Met name binnen de Nederlandse atletiekploeg staat Schouten er goed op. Femke Bol, Lieke Klaver en Laura de Witte feliciteren de specialiste op de lange afstand van harte.

Kjeld Nuis

De meest opvallende felicitatie komt van Kjeld Nuis. De specialist op de 1000 en 1500 meter, én de vriend van Beune, schrijft: "Dat hij maar net zo knap, sterk, en handig mag worden als papa." Schouten kan de opmerking duidelijk waarderen, want ze reageert met een schaterlachende smiley. Met de band tussen de twee lijkt het wel goed te zitten; bij het afscheid van Schouten in Thialf stond Nuis met zijn zoontje vooraan te klappen.

Mak, de man van Schouten sinds 2022, is inderdaad bijzonder handig. De twee zijn een huis aan het bouwen en daarin neemt de timmerman het voortouw. Maar ook Schouten steekt haar handen uit de mouwen: