Kjeld Nuis 'fucking trots' op vriendin Joy Beune: 'Ik had tranen in mijn ogen'
i

ANP

Kjeld Nuis 'fucking trots' op vriendin Joy Beune: 'Ik had tranen in mijn ogen'

Rick Kraaijeveld • 21:25, 29-12-2023 / Laatste Update: 10:15, 05-01-2024

Kjeld Nuis werd vrijdag in Thialf gevraagd naar de startdag van de NK afstanden schaatsen, waar zijn vriendin Joy Beune een puike prestatie neerzette, na veel gedoe over haar in de media. Ze won de 1.500 meter en daar was Nuis trots op. "Ik had gister wel tranen in mijn ogen", zei hij tegen de NOS.

Nuis had donderdag een heerlijke dag in Thialf, terwijl hijzelf niet eens op het ijs stond. Het schaatsteam waar hij onderdeel van uitmaakt had een geweldige dag, in het bijzonder met Jenning de Boo. Nuis vond het vooral mooi voor iemand anders: "Ik vond het heel mooi voor Joy", zei hij over de prestatie van zijn vriendin.

Transponder

Beune was onderwerp van gesprek de laatste weken vanwege haar fout met de transponder bij de World Cup in Polen. Ze vergat daar het bandje om te doen wat haar tijd registreert, daardoor werd ze gediskwalificeerd. Donderdag reed zij dat hele debacle van haar af, waar Nuis erg trots op is. "Ik denk dat jij (tegen de journalist) weet als geen ander dat Joy heel veel over zich heen heeft gekregen de afgelopen weken. Dat ze dan zo haar benen laat spreken, zoals ze zelf zei, dan ben ik echt fucking trots."