Patrick Roest boos op aanwijsplek voor Marcel Bosker: 'Blijkbaar wordt daar niet naar gekeken'
i

Pro Shots / Erik Pasman

Patrick Roest boos op aanwijsplek voor Marcel Bosker: 'Blijkbaar wordt daar niet naar gekeken'

Martijn Baars • 14:50, 03-01-2022 / Laatste Update: 20:51, 08-01-2024

Patrick Roest is niet te spreken over de keuzes van de selectiecommissie van de KNSB voor de Olympische Spelen. Zondag wees de KNSB Sven Kramer en Marcel Bosker aan voor de ploegenachtervolging. Kramer kreeg ook nog een plaats op de massastart, Bosker neemt deel aan de 1500 meter.

De keuze van de KNSB gaat ten koste van Roest, die op het kwalificatietoernooi sneller was dan Bosker. Roest won 4 jaar geleden in Pyeongchang nog zilver op de 1500 meter en werd op die afstand ook 3e op de WK afstanden. "Dát die 2 jongens worden aangewezen in het belang van de Team Pursuit snap ik wel. Alleen de keuzes voor welke individuele onderdelen ze worden aangewezen begrijp ik absoluut niet", lucht Roest zijn hart.

'Daar wordt blijkbaar niet naar gekeken'

Ook stoort Roest zich aan de wijze waarop dit gebeurt en de gebrekkige communicatie vanuit de bond en bondscoach. "Zo is er met sommige schaatsers wel overleg geweest en met mij en anderen weer niet. Ik ben altijd erg loyaal geweest naar de bond. Als ze me nodig hadden stond ik er. Maar daar wordt blijkbaar niet naar gekeken.”

De zeer teleurgestelde Roest weet dan ook nog niet of hij in zal gaan op een eventuele uitnodiging voor de Team Pursuit op de EK Afstanden die komende vrijdag beginnen. "Laten we wel vooropstellen dat dit absoluut niks persoonlijks is tegenover Sven Kramer of Marcel Bosker. Natuurlijk willen die jongens rijden, dat willen we allemaal.”