Sprintkanon Snel verlengt bij schaatsteam Jumbo-Visma: 'Maar ik moet nog echt wel een stap zetten'
Schaatser Tijmen Snel blijft bij schaatsteam Jumbo-Visma. ©Pro Shots

Sprintkanon Snel verlengt bij schaatsteam Jumbo-Visma: 'Maar ik moet nog echt wel een stap zetten'

15:46, 17-01-2024 / Laatste Update: 16:12, 17-01-2024

Tijmen Snel blijft gewoon bij schaatsteam Jumbo-Visma rijden. Het 26-jarige sprintkanon heeft een matige tijd achter de rug, maar ziet nog genoeg kansen om beter te worden onder leiding van trainer Jac Orie.

“Ik kom steeds dichterbij, maar moet nog wel een stap zetten", zegt Snel op de website van de schaatsploeg. "Fysiek en conditioneel ben ik gewoon in orde. Het grootste winstpunt zit bij mij in het technische deel. Daar zijn we dit seizoen heel erg mee bezig.”

Snel wil graag een vaste waarde in de internationale top worden. Op de NK afstanden werd hij zesde op de 1000 meter, waardoor hij niet mee mag naar de EK- en WK afstanden. Maar een paar maanden daarvoor kwalificeerde hij zich wel voor de wereldbekerwedstrijden. Met een 21e plaats in het totaalklassement is tot dusver wel wat teleurstellend.

'Zo ontzettend hoog niveau'

“Het niveau in Nederland is zo ontzettend hoog dat het moeilijk is om je ertussen te rijden. Toch kan ik tevreden zijn met wat ik tot nu toe heb laten zien”, zegt Snel, die vooral verschil merkt in zijn piekmomenten. “Het probleem bij mij was vaak: als ik echt moest pieken, piekte ik wel, maar daaromheen was mijn niveau wat minder. Ik heb nu het idee dat ik in de breedte beter presteer.”

'Veel dingen om aan te werken'

Trainer Orie ziet nog genoeg rek in de 26-jarige Snel om vol vertrouwen door te gaan. “Er zijn veel dingen waar we aan kunnen werken. De techniek heeft hij wel, maar nu moet hij leren om die techniek op hoge snelheid vast te houden. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat onder de knie gaat krijgen.”