Suzanne Schulting meldt zich af voor EK sprint: ‘Soms moet je zo'n keuze maken’
i

ANP

Suzanne Schulting meldt zich af voor EK sprint: ‘Soms moet je zo'n keuze maken’

Martijn Baars • 14:14, 11-01-2021 / Laatste Update: 13:30, 07-01-2024

Suzanne Schulting heeft zich afgemeld voor het EK sprint komend weekend in Thialf. Het toernooi past niet goed in haar voorbereiding op het EK shorttrack, die een week later in het Poolse Gdansk is. Jorien ter Mors neemt haar startbewijs over.

De olympisch kampioene shorttrack (1000 meter) plaatste zich eind december op het kwalificatietoernooi voor het EK sprint op de langebaan. Ze sprak meteen al haar twijfel uit of ze gebruik zou maken van haar startbewijs, want het EK shorttrack vindt ze belangrijker. Toch stelde ze het besluit zo lang mogelijk uit en maandag hakte ze de knoop definitief door.

'Jammer'

"Ik vind het jammer dat ik nu niet aan de start kan verschijnen”, zegt Schulting bij de NOS. "Soms moet je een bepaalde keuze maken, die niet altijd de leukste is, maar wel het beste voor je prestaties.”

WK Afstanden

De Nederlandse ploeg voor het sprinttoernooi komend weekend in Heerenveen bestaat nu uit Jutta Leerdam, Femke Kok en Ter Mors. Schulting heeft zich op de langebaan ook geplaatst voor de WK Afstanden (11-14 februari).