Zwangere Irene Schouten duikt na ontslag uit ziekenhuis op in Hamburg en geniet van Oranje
Irene Schouten en haar man DirkJan (l), rechts Wout Weghorst.

Zwangere Irene Schouten duikt na ontslag uit ziekenhuis op in Hamburg en geniet van Oranje

07:50, 17-06-2024 / Laatste Update: 08:01, 17-06-2024

Het lijkt de goede kant op te gaan met Irene Schouten. De zwangere oud-schaatsster (31) was zondag van de partij in Hamburg waar het Nederlands elftal het op het EK voetbal opnam tegen Polen (2-1). Eerder deze week ging het een stuk minder lekker met haar.

Schouten, die in mei met de wereld deelde dat ze in verwachting is van haar eerste kindje, liet al snel doorschemeren dat de zwangerschap niet heel soepel verliep. Terwijl ze het liefst van alles zou eten en drinken, zag haar lichaam dat niet zitten.

Vorige week dinsdag liet ze zelfs weten in het ziekenhuis te zijn. Schouten blijkt te kampen met hyperemesis gravidarum (HG). Dat is een extreme vorm van zwangerschapsmisselijkheid, waardoor je vaak enorm misselijk bent en moet overgeven.

Later die week kon de meervoudig olympisch kampioene melden dat de medicijnen hun werk deden en dat het al wat beter ging. "Ik denk dat de medicatie z'n werk doet en ik ben niet meer 24/7 misselijk", aldus Schouten toen. "Nu duimen dat het helemaal weg gaat, maar ik ben al erg blij dat er iets helpt."

Wout Weghorst

Zondag ging het dus in ieder geval goed genoeg om de eerste wedstrijd van Oranje op het EK te bezoeken. Samen met haar man Dirkjan zat Schouten op de tribune. Nederland had het niet makkelijk met de Polen, maar dankzij invaller Wout Weghorst werd er toch gewonnen door de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.