Pensioen van Nils van der Poel alweer op losse schroeven: ‘Als ik goed niveau op 10 km blijf houden…’

13 maart 2022

ANP

Nils van der Poel schaatste bij de werelbekerfinale in Thialf nog maar eens iedereen overhoop. De Zweed won de 5.000 meter zo makkelijk dat de concurrentie in de zomer toch even zijn trainingsschema moet bekijken.


Al een paar keer kondigde Van der Poel aan na dit seizoen te stoppen. Het seizoen is nu over. Dus, wat nu? Dan blijkt de man met de stoere teksten toch een enorme twijfelkont te zijn. In gesprek met het Zweedse Expressen laat hij de deur richting een comeback wagenwijd openstaan.

Lezingen
"Eerst ga ik kort vakantie vieren", zegt hij. "Daar ben ik niet zo goed in. En ik accepteer een paar uitnodigingen om een lezing te houden. Kijken hoe dat gaat."

Wereldbeker
"Ook moet mijn heup herstellen. Als dat is genezen, dan wil ik een ultrarace doen. En ik blijf schaatsen op hobbyniveau. Niet meer als prof. Maar ik wil wel mee blijven doen aan wedstrijden op nationaal niveau."

"En als ik een goed niveau hou op de 10.000 meter, dan doe ik misschien mee aan een wereldbekerwedstrijd. Kan ik gelijk wat vrienden ontmoeten. Dan is het meer ontspannen en niet als profsporter."

Oké Nils, zie je wel weer bij de Winterspelen van 2026!