Shorttrackster Rianne de Vries kapt na dit seizoen: 'Fijn dat het niet langer mijn geheim is'
i

Getty Images

Shorttrackster Rianne de Vries kapt na dit seizoen: 'Fijn dat het niet langer mijn geheim is'

Bart van der Wijst • 15:35, 22-02-2023 / Laatste Update: 07:58, 08-01-2024

Rianne de Vries (32) heeft na dit seizoen nog meer tijd om aan haar droomhuis te werken met haar vriend Daan Breeuwsma. Tegenover schaatsen.nl onthulde de shorttrackster namelijk dat ze het mooi vindt geweest. De Vries stopt over een tijdje.

De Vries besloot al vroeg in het huidige seizoen dat ze er een punt achter wilde zetten. "Maar ik wilde niet dat het daar steeds over zou gaan, daarom hield ik het voor mijzelf. Het is wel fijn dat het nu niet langer mijn geheim is, dat iedereen het weet, en we het er gewoon over kunnen hebben."

Haar concurrentes zijn ondanks de bekendmaking nog niet van haar af. "Ik wil me nog honderd procent geven, elke dag weer. Dat zal ik ook blijven doen, tot het eind van dit seizoen."

'10-jarenproject'

De Vries woont samen met haar vriend Breeuwsma in het Friese Akkrum. Daar werk het shorttrackstel al enkele jaren aan hun droomhuis. In een eerder interview met Sportnieuws.nl zei ze daarover: "Het is echt een project. Ik noem het altijd een 10-jarenproject, maar het zal straks wel een 15-jaren- of 20-jarenproject worden." Misschien heeft het koppel daar nu meer tijd voor.