Suzanne Schulting schuldbewust na valpartij en diskwalificatie: 'Dat is eigenlijk dom'
Suzanne Schulting ©Getty Images

Suzanne Schulting schuldbewust na valpartij en diskwalificatie: 'Dat is eigenlijk dom'

17:31, 16-03-2024 / Laatste Update: 17:38, 16-03-2024

Suzanne Schulting beleeft nog niet veel lol aan de WK shorttrack 2024 in Rotterdam. De succesvolste schaatster op de korte baan van de laatste jaren kreeg te maken met een valpartij op de 1500 meter en diskwalificatie op de 500 meter.

In de halve finale van de 500 meter vond de wedstrijdleiding een armblok van Schulting ongeoorloofd. Ze hinderde daarmee de Italiaanse Arianna Fontana. Door die handeling kon Fontana haar niet binnendoor passeren. Schulting erkent de gebeurtenis, maar vindt de straf te zwaar.

Dom

"Het is altijd een strijd bij zo'n start. Ik ben snel, en zij is dat ook", zei Schulting tegen het AD. "Ik doe het natuurlijk niet bewust, het zijn denk ik gewoon reflexen. Zij is ook agressief en ik krijg er een penalty voor."

Eerder op de dag werd ze, buiten haar schuld om, op de 500 meter tegen het ijs gekwakt. De Chinese Yize Hang bonkte tegen de Hongaarse Rebeka Sziliczei-Nemet, en die sleurde weer Schulting mee. Toch zoekt ze de schuld bij zichzelf: "Ik zat echt te ver naar achteren gedrukt, dan wil ik met vier à vijf ronden te gaan buitenom. Dat is eigenlijk dom, ik had gewoon langer moeten blijven zitten."

Zondag

Nu op naar zondag, als ze met de relayploeg nog goud kan veroveren. Ook staat de 1000 meter op het programma. "Ik heb vaker gehad op toernooien dat de eerste dag niet goed liep en dat ik op zondag mooie dingen heb laten. Daar moet ik mezelf maar aan vasthouden."