Champions League bij PSV! Alles wat je moet weten over de CL-finale vrouwen
i

Getty Images

Champions League bij PSV! Alles wat je moet weten over de CL-finale vrouwen

Matthijs Nijhuis • 15:24, 03-06-2023 / Laatste Update: 00:40, 12-12-2023

FC Barcelona treft vanmiddag om 16.00 uur VfL Wolfsburg in de Champions League-finale voor vrouwen. De wedstrijd wordt nota bene op Hollandse bodem gespeeld: PSV verschaft het decor voor een spannende finale. Indruk maken op je vrienden én vriendinnen? Check hier alles wat je moet weten over deze wedstrijd!

De finale is vanmiddag om 16.00 uur in het Philips stadion in Eindhoven. En daar is de stad bijzonder blij mee: het belooft de best bezochte vrouwenmatch ooit te worden in Nederland. De NOS meldt dat er bijna 35.000 mensen op de tribunes zullen zitten.

Barca is favoriet

De vrouwen van FC Barcelona weten hoe het is om in de finale te staan. In de afgelopen 4 jaar schopten ze het 3 keer tot de laatste ronde van het toernooi. In 2019 en 2022 moesten ze hun meerdere erkennen in Olympique Lyon, al wonnen ze in 2021 de CL met veel overtuiging van Chelsea: 4-0!

In Eindhoven zijn ze weer de favoriet: met een record van 29 goals in de groepsfase en overtuigende overwinningen op Roma en Chelsea zullen ze het VfL allesbehalve makkelijk maken.

Underdog Wolfsburg

De geheime wapens van Wolfsburg zijn ongetwijfeld Alexandra Popp en Ewa Pajor. Popp heeft met het team al 3 CL-finales gespeeld, helaas nog zonder succes. Let op: ze is dit jaar met 15 treffers wel voor het eerst topscorer in de Frauen-Bundesliga. Collega Pajor is met 8 goals topscorer in de Champions League vrouwen.