🎥 | Kyrgios lovend over ‘doorgebroken’ Van de Zandschulp: ‘Een hel van een speler’

3 augustus 2022

Tennisser Nick Kyrgios sprak bij Citi Open zéér positief over zijn Nederlandse collega Botic van de Zandschulp. De 27-jarige Australiër noemde de Nederlander een 'hel van een speler'.


In Washington werd Kyrgios door Ziggo gevraagd naar de ontwikkeling van Van de Zandschulp. "Ik heb hem nog niet supervaak zien spelen", aldus de Wimbledon-finalist van dit jaar. "Maar wel alle resultaten meegekregen, en die behaalt een speler niet als hij niet goed is."

Hels
Ook complimenteerde Kyrgios de 1 jaar jongere Nederlander met zijn service. Daarbij hoopt hij Van de Zandschulp een keer te kunnen treffen op de baan. De 2 speelden immers nog nooit een wedstrijd tegen elkaar.

"Dat zou leuk zijn. Hij (Botic) speelt goed en tegenwoordig doen we aan dezelfde toernooien mee. Nogmaals: het is niet simpel om week in week uit goede resultaten neer te zetten, en dat is wat Van de Zandschulp doet."

Lees ook: 'Sandgren neemt het op voor Djokovic: 'Beschamend dat hij de VS niet in mag om vaccinatiestatus'

Citi Open
Van de Zandschulp haalde in de nacht van dinsdag op woensdag de 3e ronde na een moeizame maar lekkere zege op de Kroaat Brona Gojo: 7-6 (6), 6-7 (5) en 6-4. Zelf schaarde Kyrgios zich bij de laatste 32 in Washington door Marcos Giron na een uur te verslaan (6-3 6-2). Na een moeizaam begin sloeg hij de Amerikaan van de baan.

"Ik begon wat sloom, en had wat last van zenuwen", zei de winnaar van de Open in 2019 tegen ATP. "Als je dan je naam in het stadion ziet staan, wetende dat je hier vorig jaar niet eens meedeed én een lastige periode in leven doormaakte... ben ik blij dat ik nu gelukkig ben met mijn team, coach, vriendin, vrienden en familie."