Laver Cup: Casper Ruud en Stefanos Tsitsipas zetten Team Europa op voorsprong

23 september 2022

AP

Team Europa heeft op de Laver Cup in de O2 Arena in Londen een 2-0 voorsprong gepakt tegen Team Wereld. Casper Ruud en Stefanos Tsitsipas wonnen hun wedstrijden op de vrijdagavond, waarop iedereen wacht op het laatste optreden van Roger Federer.


Lees ook: Ongevaccineerde Novak Djokovic heeft ondanks missen 2 grandslamtoernooien geen spijt

Casper Ruud heeft Europa aan de 1e overwinning geholpen in de Laver Cup, de wedstrijd tussen Team Europa en Team Wereld. Hij versloeg in Londen de Amerikaan Jack Sock: 6-4, 5-7, 10-7.

De beslissing viel in de zogenoemde supertiebreak, waarin Sock eerst nog een voorsprong van 3-0 nam. Vervolgens waren de volgende 6 punten voor zijn Noorse tegenstander. Ruud gaf die voorsprong niet meer weg.

Reactie Ruud na voorsprong Team Europa
"Mooi dat we het eerste succes voor Team Europa binnen hebben", zei de verliezend finalist van de US Open en huidige nummer 2 van de wereld. "Op de belangrijke momenten vielen de ballen steeds goed voor mij. Ik ben blij dat ik heb gewonnen voor het team."

Na de overwinning van Ruud sloot ook Stefanos Tsitsipas zijn partij winnend af. De 24-jarige Griek won met 6-2, 6-1 van de 6 jaar oudere Argentijn Diego Schwartzman.

Afscheid Roger Federer
Hoogtepunt van de 1e dag van de tweestrijd wordt ongetwijfeld de partij in het dubbelspel, waarin Roger Federer vrijdagavond afscheid neemt. De Zwitser speelt samen met Rafael Nadal. Ze komen uit tegen de Amerikanen Sock en Frances Tiafoe van Team Wereld.