Alexander Zverev klaagt over Roger Federer: 'Ik ben zijn grootste fan, maar hij heeft al een jaar niet gespeeld'
i

EPA

Alexander Zverev klaagt over Roger Federer: 'Ik ben zijn grootste fan, maar hij heeft al een jaar niet gespeeld'

Martijn Baars • 11:31, 16-03-2021 / Laatste Update: 05:11, 07-01-2024

Alexander Zverev noemt het 'absurd' dat hij op de wereldranglijst achter Roger Federer de 7e plaats inneemt. Federer maakte onlangs zijn rentree na meer dan een jaar absentie, maar bezet door het bevriezen van de ranking nog altijd de 6e plaats.

Kort nadat het coronavirus het internationale tennis had stilgelegd, besloot de ATP om de ranking te bevriezen. In plaats van de beste 18 resultaten van de afgelopen 52 weken mee te nemen, werd besloten om de ranking te baseren op een periode van 22 maanden: van maart 2019 tot en met december 2020. De maatregel was bedoeld om spelers niet te ‘verplichten’ deel te nemen aan toernooien tijdens de pandemie.

'Het doet er niet echt toe'

"De ranking doet er niet echt toe, vooral niet met het systeem dat we nu hebben. Op dit moment is het classificatiesysteem zo in de war dat je er geen aandacht aan hoeft te besteden”, aldus Zverev, vorig jaar finalist op de US Open.

Top 5

"Ik zou op dit moment in de top 4 of top 5 van de wereld moeten staan ​​met het normale rankingsysteem. Maar het systeem dat we nu hebben, is een beetje absurd. Ik ben de grootste fan van Federer, maar hij heeft al een jaar niet gespeeld en hij loopt voor op mij. Ik stond in een grandslamfinale, een mastersfinale en won 2 toernooien.”

Rotterdam

De 23-jarige Zverev maakt deze week zijn opwachting op het ATP-toernooi van Acapulco in Mexico. Anderhalve week geleden won hij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.