Iga Swiatek maakt Russische met de grond gelijk op Roland Garros en geeft geen enkele game af
Iga Swiatek. Getty Images

Iga Swiatek maakt Russische met de grond gelijk op Roland Garros en geeft geen enkele game af

12:20, 02-06-2024 / Laatste Update: 14:00, 02-06-2024

Iga Swiatek heeft overtuigend gewonnen van Anastasia Potapova op Roland Garros. Ze had daar slechts 40 minuten en twee sets voor nodig. De 23-jarige Poolse stond geen enkele game af en won met 6-0, 6-0.

Swiatek is de huidige nummer één op de wereldranglijst. Haar Russische tegenstandster staat op plek 41. Potapova kon geen enkel moment weerstand bieden tegen de oppermachtige Swiatek.

In de laatste vier servicegames van Swiatek gaf ze geen punt meer af. De spanning was ver te zoeken in de wedstrijd. In haar vorige wedstrijd ging het de titelverdedigster ook al gemakkelijk af toen won ze in twee sets van Marie Bouzková. De Poolse Swiatek had woensdag in de tweede ronde nog wel moeite tegen de Japanse Naomi Osaka. Die verspeelde een wedstrijdpunt en verloor uiteindelijk in drie sets: 7-6 (1), 1-6 en 7-5.

Marketa Vondrousova

In de kwartfinales treft ze Marketa Vondrousova uit Tsjechië. Vondrousova, die in 2023 Wimbledon op haar naam schreef, won met 6-4 6-2 van de Servische Olga Danilovic. De als vijfde geplaatste Tsjechische, in 2019 finalist op Roland Garros, vocht zich in de eerste set terug na een 4-1-achterstand tegen de mondiale nummer 125. Het verzet van de Servische qualifier was na het verlies van de eerste set gebroken.

De Tsjechische Vondrousova verloor alle drie de eerdere ontmoetingen met Swiatek.