Novak Djokovic ruziet met zijn onoplettende team nadat hij iets niet kan vinden in tennistas
Novak Djokovic. ©Getty Images

Novak Djokovic ruziet met zijn onoplettende team nadat hij iets niet kan vinden in tennistas

12:51, 23-01-2024 / Laatste Update: 13:43, 23-01-2024

Novak Djokovic won in de kwartfinale van de Australian Open van Taylor Fritz. Tijdens het eerste bedrijf zocht Djokovic in zijn tennistas naar iets, wellicht eten of drinken. Hij kon het niet vinden en reageerde dat af op zijn team.

Het liep in die eerste set toch al niet helemaal naar wens van de tienvoudig kampioen in Melbourne. Hij verprutste een groot aantal breakpoints op de opslag van Fritz, waardoor zijn gezichtsuitdrukking alsmaar grimmiger werd. Toen kwam het moment dat hij in zijn tas groef, speurend naar een bepaald object. Waar was het nou?

Team van Djokovic let niet op

De blik op het gezicht van Djokovic werd snel wanhopig. Hij maakte een gebaar bij zijn mond, schijnbaar om aan te geven dat zocht naar voedsel. Met andere gebaren en ook verbaal probeerde hij de aandacht te trekken van de mensen in zijn spelersbox, waaronder trainer Goran Ivanisevic. Volgens Joe.uk duurde dit een halve minuut. 

You got one job

De gebaren en mimiek van de Servische kampioen werden alsmaar wilder en bozer. Hij prikte zowat zijn ogen eruit toen hij zijn teamleden liet weten dat ze uit hun doppen moeten kijken. Tv-commentator Patrick McEnroe zei toen grappend over dat team: "Jullie hadden maar één taak..."