Richard Krajicek presenteert tennissers ABN Amro Open: zes spelers uit top tien, geen Rafael Nadal
Richard Krajicek op ABN AMRO Open © ANP

Richard Krajicek presenteert tennissers ABN Amro Open: zes spelers uit top tien, geen Rafael Nadal

15:00, 16-01-2024 / Laatste Update: 15:10, 16-01-2024

Richard Krajicek heeft dinsdag een prachtige line-up voor de ABN Amro Open bekendgemaakt. De directeur van het tennistoernooi vertelde op een ingelaste persconferentie dat er maar liefst zes spelers uit de top tien meedoen van 10 tot 18 februari in Rotterdam. Op de aanwezigheid van Rafael Nadal rekent Krajicek echter niet.

"Volgens mij hebben we nooit zes spelers uit de top tien gehad", vertelt Krajicek over het deelnemersveld van de ABN AMRO Open. Onder andere Daniil Medvedev (ATP-3), Jannick Sinner (ATP-4), Andrej Rublev (ATP-5), Holger Rune (ATP-8), Hubert Hurcakz (ATP-9) en Alex de Minaur (ATP-10) doen mee aan het toernooi in Rotterdam Ahoy. De Nederlandse spelers die actief zijn op de ABN AMRO Open zijn Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor

Carlos Alcaraz

Krajicek zou ook bezig zijn met een gigantische naam. Nog niet voor deze editie van de ABN AMRO Open, maar voor die van volgend jaar. Carlos Alcaraz loopt volgend jaar uit zijn driejarig contract bij het graveltoernooi van Rio De Janeiro en kan dus kijken of hij volgend jaar naar Rotterdam wil in plaats van Brazilië. "We zijn eind vorig jaar al gaan aftasten om te kijken of hij openstaat voor de komst naar Ahoy. De vraag is nu vooral of hij in die periode op gravel wil blijven spelen of dat hij kiest voor indoorhardcourt."

Rafael Nadal

Een andere Spanjaard die altijd een graaggeziene gast is in Rotterdam, is Rafael Nadal. De Spaanse tennislegende raakte onlangs geblesseerd bij zijn rentree. Die blessure leek niet heel ernstig, maar Krajicek verwacht hem niet op de 51e editie van de ABN Amro Open in Rotterdam. "Als hij belt, dan is hij welkom. Maar ik ga hem niet zelf polsen. Maar ik kan het me niet voorstellen dat hij nog komt. Dat hij zich concentreert op Roland Garros, dat lijkt me het meest logisch."