🎥​ | Tallon Griekspoor en tegenstander deden iets wat eigenlijk verboden was tijdens hun wedstrijd
i

Getty Images

🎥​ | Tallon Griekspoor en tegenstander deden iets wat eigenlijk verboden was tijdens hun wedstrijd

Martijn Baars • 10:11, 30-08-2023 / Laatste Update: 15:22, 08-01-2024

Een slijtageslag van jewelste en die viel niet eens zijn kant op. Tallon Griekspoor verloor in de eerste ronde van de US Open in een vijfsetter van de jonge Fransman Arthur Fils. De Nederlandse tennisser kon, net als zijn tegenstander, op het einde bijna niet meer. "Het was een enorm gevecht, we hebben allebei alles gegeven. Hij valt net niet mijn kant op, maar dat hoort er helaas ook bij", is Griekspoor eerlijk tegen het AD.

Griekspoor bekende dat hij zich, net als Fils, had laten behandelen tegen kramp, in zijn geval aan zijn hamstring. Dat is eigenlijk verboden, maar met een beetje creativiteit wilden de fysiotherapeuten beide spelers toch kort helpen. "Uiteindelijk ging het richting mijn kuiten, een buikspier, alles. Het was niet bijzonder warm, maar wel erg benauwd, misschien lag het daar aan. Of een beetje spanning. Hij had er ook last van, we zagen al in de 3e set aan elkaar dat we het zwaar hadden.”

'Had het af moeten maken'

Fils strompelde naar zijn bankje en gaf Griekspoor daarmee een gratis game. Op dat moment, en trouwens al eerder, dacht hij dat hij Fils zou gaan verslaan. Hij leek er fysiek iets beter aan toe, en is uiteraard veel ervarener. Fils had nog geen partij gewonnen op een grand slam, hij speelde zijn 1e vijfsetter bovendien. "Maar ik heb verzuimd het af te maken aan het einde van de 4e set. Hij speelde alles of niets en deed dat goed. Ook in de 5e set kreeg ik nog een hoop kansen, maar die heb ik niet kunnen benutten. Hij kreeg extra energie, bij mij ging het bergafwaarts. Ik ben er fysiek enigszins aan onderdoor gegaan.”