Tallon Griekspoor na goed weekend in Rotterdam nu op hoogste plek ooit
i

Getty Images

Tallon Griekspoor na goed weekend in Rotterdam nu op hoogste plek ooit

Martijn Baars • 12:00, 14-02-2022 / Laatste Update: 19:12, 08-01-2024

Het Nederlandse mannentennis zit al een tijdje in de lift. Op de nieuwe ATP-wereldranglijst wordt dat weer bevestigd: zowel Botic Van de Zandschulp als Tallon Griekspoor trekken hun stijgende lijn door na het bereiken van de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rotterdam.

Door een plekje winst te boeken mag Van de Zandschulp zich opnieuw topvijftigspeler noemen. De 26-jarige tennisser uit Wageningen was dat eind januari ook al, maar raakte de week daarop een plekje kwijt. Dat heeft de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser door zijn optreden in Rotterdam dus weer terug.

Hoogste plek Griekspoor

Ook Tallon Griekspoor steeg 2 plaatsen, naar de 60e positie. Dat is voor de Haarlemmer zijn beste klassering tot nu toe. De 25-jarige Griekspoor drong afgelopen najaar de top 100 binnen door 5 challengers op rij te winnen. Hij baarde opzien door maar liefst 29 partijen achter elkaar te winnen, een zegereeks die pas eindigde toen Griekspoor in de 2e ronde van de Australian Open in 5 sets moest buigen voor Pablo Carreño Busta. Carreño Busta is de nummer 18 van de wereld.

In de top 10 veranderde niets. De 21-jarige Canadees Felix Auger-Aliassime, die in Ahoy zijn eerste ATP-titel veroverde, bleef op de 9e plaats staan.