Tegenstander haakt geblesseerd af, Botic van de Zandschulp 'gratis' naar 2e ronde US Open
i

Getty Images

Tegenstander haakt geblesseerd af, Botic van de Zandschulp 'gratis' naar 2e ronde US Open

Martijn Baars • 09:26, 30-08-2023 / Laatste Update: 15:38, 08-01-2024

Botic van de Zandschulp bereikte dinsdagnacht, in tegenstelling tot landgenoot Tallon Griekspoor, wél de 2e ronde van de US Open. De nummer 65 van de wereld hoefde daarvoor niet eens 3 sets te winnen. Jordan Thompson raakte in de 1e set geblesseerd aan zijn enkel. De Australiër, nummer 51 van de wereld, maakte de set nog wel af, maar gooide vervolgens de handdoek in de ring.

Van de Zandschulp won de eerste set met 6-3. Saillant detail is dat Van de Zandschulp in aanloop naar de US Open juist te maken kreeg met een enkelblessure. Die zorgde ervoor dat hij zo’n 6 weken niet kon tennissen.

Blessure

De Nederlander begon goed tegen de nummer 51 van de wereld en forceerde meteen een servicebreak: 3-0. Thompson brak na een lange game terug, maar oogde desondanks gefrustreerd. Hij had vroeg in de wedstrijd zijn rechterenkel bezeerd en liep moeizaam. Van de Zandschulp wist op 4-3 opnieuw een break te plaatsen en maakte de set af met een lovegame. Toen hij op zijn bankje zat, besloot Thompson hem te feliciteren, waarna de Australiër teleurgesteld afdroop. Thompson stond in juni nog in de finale van het grastoernooi van Rosmalen, waarin hij verloor van Tallon Griekspoor.

Volgende tegenstander

Van de Zandschulp neemt het in de 2e ronde op tegen de winnaar van het duel tussen de Brit Dan Evans en Daniel Galan uit Colombia. Evans is als 26e geplaatst. Voor Van de Zandschulp (27) is het de 1e keer sinds Wimbledon dat hij de 2e ronde weet te bereiken. Hij kwam sindsdien slechts op 1 toernooi in actie wegens een enkelblessure. Vorige week verloor hij bij zijn rentree in Winston-Salem direct zijn eerste partij.