Toppers op Roland Garros: Novak Djokovic probleemloos door, Holger Rune en Casper Ruud moeten enorm diep gaan
Alexander Zverev na zijn pot tegen David Goffin / Getty Images

Toppers op Roland Garros: Novak Djokovic probleemloos door, Holger Rune en Casper Ruud moeten enorm diep gaan

23:32, 30-05-2024 / Laatste Update: 23:41, 30-05-2024

Veel toppers deze donderdag op Roland Garros. Sommigen wonnen eenvoudig, anderen hadden enorm veel moeite. Bekijk hier de uitslagen van de beste tennissers op de French Open.

Daniil Medvedev won met het meeste gemak. De Rus - die onder de neutrale vlag tennist - won met 6-1 van Miomir Kecmanovic in de eerste set en stond met 5-0 voor in de tweede set, toen zijn tegenstander opgaf. Een makkelijke overwinning voor de nummer vijf van de wereld.

Alexander Zverev

Alexander Zverev - de nummer vier van de wereld - had ook weinig moeite met David Goffin: 3-0. De Belg, voor wie het toernooi er nu op zit, klaagde in zijn vorige wedstrijd over het publiek op de Franse tribunes. De fans zouden hem doen denken aan voetbalsupporters. Goffin zei zelfs dat er iemand zijn kauwgom op hem uitspuugde. Hij speelde toen tegen een Franse tennisser.

Tussendoor nam Tallon Griekspoor - de nummer 25 van de wereld - het op tegen Luciano Darderi. De partij werd onderbroken door regenval bij een stand van 6-6 in de eerste set. Uiteindelijk liep hij eenvoudig naar een 3-0 zege.

Novak Djokovic

Novak Djokovic kende zoals verwacht geen enkel probleem met de Spanjaard Roberto Carballes Baena. De Servische nummer één van de wereld rekende eenvoudig af met de Zuid-Europeaan en won in drie sets: 6-4, 6-1, 6-2.

Holger Rune en Casper Ruud ontsnappen

Later op donderdag kwam Holger Rune - nummer dertien van de plaatsingslijst - in actie tegen Flavio Cobolli. Hij won de eerste twee sets, maar set drie en vier gingen naar de Italiaan. In de zenuwslopende vijfde zet won de Deen uiteindelijk na een slopende tiebreak. Ook Casper Ruud had vijf sets nodig. De Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina sleepte er een vijfsetter uit, maar die beslissende set ging naar Ruud.